Zaloguj się Załóż konto
Polish (Poland)English (United Kingdom)

Zakład produkcji mięsa pod lupą inspektorów ds. żywności - klienci pubów pozbawieni nocy steków

Część klientów sieci pubów Wetherspoons była mocno zawiedziona, gdy się okazało, że w trakcie wieczoru stekowego nie można było nabyć tej potrawy.

Mięso na steki sprzedawane w sieci pubów dostarcza firma Russell Hume. Przedsiębiorstwo musiało poinformować klientów o konieczności wycofania mięsa ze sprzedaży. Powodem miało być błędne oznakowanie produktu.

Dostawca znajduje się obecnie pod lupą Food Standards Agency w związku z zarzutami o nieprzestrzeganiu zasad higieny. Wygląda na to, że skandal dotyczący higieny żywności jest jednak gorszym zdarzeniem, niż brak steków we wtorkowy wieczór.

Russell Hume dostarcza również mięso do Jamie’s Italian, Tiger Tiger, pubów Marston’s, Butlins oraz domów opieki, szkół i innych firm zajmujących się cateringiem.

Food Standards Agency podaje, że o poważnym naruszeniu zasad higieny żywności przez Russell Hume dowiedziano się 12 stycznia. Z tego powodu zalecono inspekcje we wszystkich placówkach.

W oświadczeniu napisano, że w trakcie niezapowiedzianej kontroli, która miała miejsce 12 stycznia w Birmingham, odkryto przypadki łamania obowiązujących w sektorze żywieniowym regulacji.
-
 
Dziękujemy za przeczytanie artykułu do końca! Zachęcamy do odwiedzenia naszego Facebooka, Twittera i YouTube. Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.


Czytaj poprzedni artykuł:
Brytyjczyk obwiniający "Polaków" o utratę pracy, skazany na więzienie
 Czytaj następny artykuł:
Wściekła klientka Asdy twierdzi, że znalazła w kurczaku martwe larwy