Wiadomości
Pracownik Subway’a zdradza, których kanapek unikać za wszelką cenę
Internauta twierdzący, że jest pracownikiem Subway’a zachęcił innych użytkowników sieci, by zadali mu pytania dotyczące baru, w którym jest zatrudniony. Niektóre jego odpowiedzi były bardzo szczere.
Na portalu Reddit użytkownik o nicku subwayworkeruk został zapytany o to, które dania rekomenduje, a których należy unikać za wszelką cenę. Odpowiedział, że z daleka trzeba się trzymać od kurczaka chipotle i kurczaka teriyaki.
Pracownik wytłumaczył, że według zaleceń drób jest zdatny do spożycia przez dwa dni. Jednak reguła ta jest obchodzona, a termin wydłużany do czterech dni. Przez to znajdujące się w tych kanapkach mięso jest nieświeże.
Swoje trzy grosze do dyskusji dorzucił użytkownik ze Stanów Zjednoczonych, który w przeszłości był zatrudniony w Subway’u. Napisał, że w USA zalecenia mówią o pięciodniowym terminie przydatności do spożycia w przypadku kurczaka. Pracowników poinformowano, że po upływie pięciu dni, wystarczy zmienić datę i dalej sprzedawać to samo mięso. Ze względu na pracę zmianową i wpływ innych czynników nigdy nie było wiadomo ile dni tak naprawdę dany kurczak jest w sprzedaży (z reguły był to okres od pięciu do dziewięciu dni).
Amerykanin dodaje, że zrezygnował z pracy, gdy otrzymał upomnienie za to, że wyrzucił do kosza pięciodniowe mięso.
Ujawniono też, że używany do przygotowywania potraw drób nie składa się w 100 proc. z mięsa kurczaka – 16 proc. stanowią skrobia i woda.
czwartek, 01 września 2016 07:52
-
Dziękujemy za przeczytanie artykułu do końca! Zachęcamy do odwiedzenia naszego Facebooka, Twittera i YouTube. Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.
Skomentuj używając konta Facebook
Lub zaloguj się aby użyć konta bham.pl
Czytaj poprzedni artykuł: Jedna piąta młodych z krajów strefy euro nie ma pracy | Czytaj następny artykuł: W Paryżu powstaną dwa nowe obozy dla imigrantów chcących wyjechać do UK |